دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح شد؛

کوتاهی مسئولان در تبیین و تدریس حماسه دفاع مقدس | وقتی رزمندگان سد استقامت ۲۰ساله را شکستند

دشمنان برای غبله بر ایران مدل جنگ را عوض کرده‌اندجانباز دوران دفاع مقدس گفت: حماسه بی‌نظیر دفاع مقدس باید به‌صورت کتاب درسی در مدارس و دانشگاه‌ها تدریس شود؛ اما مسئولان در این باره کوتاهی کرده‌اند.
کد خبر : 611065
دفاع مقدس



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ متولد شهرستان شوط است و به دلیل حضور در جبهه‌های جنگ و در عملیات الی بیت‌المقدس از هفت قسمت بدن مجروح می‌شود. افتخار حضور در عملیات آزادسازی خرمشهر را داشته و بعد از جنگ هم از مبارزه دست برنداشته و در سنگرهای دیگر مانند معاونت فرمانداری ماکو، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو و مدرسه، مسئول دفتر نظارت شورای نگهبان و اکنون به‌عنوان مدرس درس دفاع مقدس مشغول تربیت نسل‌های آینده‌ای است که خود روزی در مکتب امام و انقلاب پرورش یافته؛ چراکه خود معتقد بوده که جبهه‌ها دانشگاه انسان‌سازی است.




بیشتر بخوانید:


درباره دفاع مقدس باید ۲ میلیون عنوان کتاب و مقاله داشته باشیم


جمهوری اسلامی مقابل بی‌عدالتی می‌ایستد


صدام چگونه با توهم توطئه فتح تهران به خاک سیاه نشست؟




خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت چهل و یکمین سالگرد هشت سال دفاع مقدس، خاطرات رزمندگان، دوران دفاع از میهن، شور و اشتیاق رزمندگان و ... با حسین قویدل رزمنده دیروز جبهه‌های نبرد حق علیه باطل و مدرس امروز دانشگاه (عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل ماکو) گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: لطفاً از آغازین روزهای اعزام به جبهه و انگیزه حضورتان بگویید.


قویدل: هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدا که در آن روزهای حادثه‌خیز سینه سپر کرده و عزت و سرافرازی این ملت را بیمه کردند، گرامی می‌داریم. مردم بعد از پیروزی انقلاب احساس غرور، عزت و سربلندی می‌کردند و حاضر بودند از همه چیز خود در راه اهداف انقلاب بگذرند. در این جنگ ظالمانه‌ای که به کشور ما تحمیل شد، اکثر جوانان آماده جان‌فشانی برای دفاع از انقلاب و کشورشان بودند.


کوتاهی مسئولان در تبیین و تدریس حماسه دفاع مقدس | وقتی رزمندگان سد استقامت ۲۰ساله را شکستند


با دستور امام خمینی(ره) که فرمودند که حصر آبادان باید شکسته شود، همه ازجمله جوانان، دانش‌آموزان، دانشجویان، استادان و کارمندان و اقشار جامعه برای لبیک به فرمان امام خود به جبهه‌ها سرازیر شدند و با فداکاری و ایثار بی‌نظیر خود باعث شدند حصر آبادان شکسته شود. یادم هست آن زمان آنقدر جوانان و مردم برای دفاع از کشور به جبهه آمدند که جایی برای خواب پیدا نمی‌کردند.


آنا: در چه عملیاتی شرکت داشتید؟


قویدل: در دو نوبت داوطلبانه به جبهه اعزام شدم، یکی اواخر ۱۳۶۰ و اوایل ۱۳۶۱ و دیگری تابستان ۱۳۶۵، سال ۱۳۶۰ هم افتخار حضور در عملیات الی بیت‌المقدس یا همان عملیات آزادسازی خرمشهر را داشتم که در این عملیات از هفت قسمت بدنم مجروح شد. در مرحله دوم اعزام به جبهه در عملیات والفجر۸ که داخل خاک عراق بود و باعث تصرف شهر فاو عراق شد، حضور داشتم.


مسئولان می‌توانند از صحنه‌ها و جلوه‌های بی‌نظیر دل‌دادگی‌ها، رشادت‌ها و حماسه‌های رزمندگان صدها فیلم و انیمیشن تهیه کنند. آنا: در گرماگرم نبرد، مسلماً به اطاعت امر خداوند و نجات میهن می‌اندیشیدید. تا چه حد به پیروزی ایمان داشتید؟


قویدل: در دوران دفاع مقدس جوانان پاکباخته و ازخودگذشته‌ای بودند که همه هستی خود را در طبق اخلاص گذاشته و از ناموس کشور دفاع می‌کردند با دیدن این روحیه در جبهه‌ها یقین داشتیم که شکست برای این ملت قابل تصور نیست و دشمن نمی‌تواند در برابر ملتی که شهادت را برای خود سعادت می‌داند و این‌گونه از انقلاب و کشور دفاع می‌کند، مقاومت کند.


آنا: تا چه حد رزمندگان سلحشور ایران اسلامی تلاش می‌کردند با منش و رفتار و اخلاق خود روی نیروهای نظامی طرف مقابل تأثیر بگذارند؟


قویدل: جبهه‌ها دانشگاه انسان‌سازی بود و طبق فرموده مقام معظم رهبری از گنجینه جبهه‌ها هنوز چیزی برداشت نکرده‌ایم. هر شخصی که وارد آن دانشگاه شد در وی تحولی ایجاد و اخلاق و رفتارش خدایی می‌شد و علاوه بر نیروهای خود بر دشمن مقابل تأثیر می‌گذاشتند به‌طوری‌که بیشتر اسرای جنگی عراق در زمان حکومت صدام حاضر به ترک خاک ایران نشدند.


لزوم تهیه صدها فیلم و انیمیشن از صحنه‌ها و جلوه‌های بی‌نظیر دفاع مقدس


آنا: درباره دفاع مقدس، خاطرات، کتاب‌ها، برنامه‌های فرهنگی هنری بسیار انجام شده است. به نظر شما تأثیرگذارترین فعالیت چه می‌تواند باشد تا نسل‌های آینده بتواند عظمت این فداکاری‌ها را دریابد؟


قویدل: مسئولان می‌توانند از صحنه‌ها و جلوه‌های بی‌نظیر دل‌دادگی‌ها، رشادت‌ها و حماسه‌های رزمندگان صدها فیلم و انیمیشن تهیه کنند. این حماسه بی‌نظیر باید به‌صورت کتاب درسی در مدارس و دانشگاه‌ها تدریس شود؛ اما مسئولان در این باره کوتاهی کرده‌اند. همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند فیلم‌سازان و کارگردانان و مسئولان امر نتوانستند آن‌طور که شایسته است با ایجاد فیلم و آثار فرهنگی، رشادت‌ها و ازجان‌گذشتگی رزمندگان اسلام را در دفاع مقدس به مردم و نسل آینده نشان دهند.


کوتاهی مسئولان در تبیین و تدریس حماسه دفاع مقدس | وقتی رزمندگان سد استقامت ۲۰ساله را شکستند


آنا: آیا از همرزمان خود و یا آزادگان و ایثارگران خبر دارید و با آنان در ارتباط هستید؟


قویدل: در اکثر جلسه‌ها که رزمندگان را دعوت می‌کنند با دوستان و همرزمان در ارتباط بوده و جویای حال آنان هستیم و خاطرات را مرور می‌کنیم که تا آخرین نفس‌های زندگی این ارتباط و مراودت و همفکری ادامه داشته و خواهد داشت.


امروز در جبهه‌های بسیار خطرناکی قرار داریم


آنا: یک مسلمان پیوسته در حال جهاد است. این جهاد یا در جبهه‌هاست یا در مبارزه با نفس، ضمن بیان ارزش و اهمیت هریک از این جهادها، بفرمایید دلاوران عرصه‌های جنگ دیروز، امروز در نبرد با نفس تا چه حد تلاش می‌کنند؟


قویدل: امروز در جبهه‌های بسیار خطرناکی قرار داریم. در جبهه‌های جنگ کار رزمندگان آسان بود؛ چراکه دشمن مشخص بوده و جهاد اصغر می‌کردند؛ اما جهاد اکبر جهاد با نفس است. امروز دشمنان قسم‌خورده انقلاب اسلامی وقتی دیدند نمی‌توانند در جنگ رودررو مقابل رزمندگان که شهادت را برای خود سعادت می‌دانستند، پیروز شوند و حرفی برای گفتن نداشتند، مدل جنگ را عوض کردند و با استفاده از تهاجم فرهنگی و جنگ نرم با آرمان‌های امام و رهبری مبارزه می‌کنند؛ بنابراین رزمندگان دیروز و مردم باید خودشان را به سلاح ایمان و تقوا مجهز کرده تا بتوانند مقابل تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان پیروز شوند.


آنا: در دوران جنگ تحمیلی، نوجوانان و جوانان، دانشجویان و دیگر اقشار داوطلبانه و مشتاقانه برای دفاع و حضور در جبهه‌ها از یکدیگر سبقت می‌گرفتند؛ این شور و اشتیاق را نتیجه چه می‌دانید؟


قویدل: اشتیاق برای حراست از انقلاب اسلامی و امید به آینده در دل‌وجان مردم، جوانان، دانشجویان و سایر اقشار جامعه نشسته بود و آن را نوعی عبادت برای خود می‌دانستند. دشمنان خوب فهمیده بودند که جوانان آن زمان با شوق و اشتیاق وارد جبهه می‌شدند، حراست و حفاظت از انقلاب اسلامی را وظیفه شرعی و دینی می‌دانستند و به آینده امیدوار هستند.


دشمنان امروز تبلیغات زیادی می‌کنند که جوانان را از آینده ناامید کنند؛ چراکه آنها فهمیدند که اگر جوانان به آینده امیدوار باشند مانند جبهه‌های جنگ در برابر زیاده‌خواهی آنها قد علم خواهند کرد. وظیفه همه به‌ویژه مسئولان کشور است که با توجه به رهنمودهای گهربار مقام معظم رهبری امید به آینده را در جوانان بیشتر کنند.


امروز اگر ریزش‌هایی داریم، رویش‌هایی هم داریم همانند شهید حججی‌ها و گروه‌های بسیج سازندگی که بدون هیچ چشمداشتی خدمت می‌کنند.


آنا: به نظر شما مهم‌ترین دستاورد جنگ ایران و عراق چه بود؟


قویدل: مهم‌ترین دستاورد دفاع مقدس نشان دادن قدرت انقلاب اسلامی به جهانیان بود و سند مظلومیت در دفاع مقدس امضا شد. به دنیا نشان دادیم شعار ما می‌توانیم را در عمل می‌توان پیاده کرد. مقابل کشورهای غربی، عربی و دو ابرقدرت ایستادگی کردیم و از ۳۳ کشور اسیر داشتیم؛ زیرا ۳۳ کشور به‌صورت مستقیم و ده‌ها کشور به‌صورت غیرمستقیم با ما می‌جنگیدند، مقابل آنها ایستادیم و شعار ما می‌توانیم را به جهانیان ثابت کردیم.


آنا: خاطرات شیرین و تلخ حضور خود در جبهه را بیان کنید.


قویدل: شیرین‌ترین خاطره برای عملیات الی بیت‌المقدس یا همان آزادسازی خرمشهر بود. دشمنان در اطراف خرمشهر مانع ایجاد کرده و اسمش را استقامت ۲۰ ساله گذاشته بودند، تصورشان این بود تا ۲۰ سال کسی نمی‌تواند از این موانع عبور کند؛ اما بعد از ۵۲۰ روز رزمندگان نشان دادند هیچ چیز نمی‌تواند مانعی برای اهداف بلند آنان باشد.


زمانی که مجروح شده و در بیمارستان تحت درمان بودم، خبر آزادسازی خرمشهر را که نتیجه ایمان و ازخودگذشتگی رزمندگان سلحشور بود، شنیدم، شادی آن روز قابل وصف نیست آن روز همه مردم شاد بودند و احساس سربلندی می‌کردند.


کوتاهی مسئولان در تبیین و تدریس حماسه دفاع مقدس | وقتی رزمندگان سد استقامت ۲۰ساله را شکستند


تلخ‌ترین‌ خاطره درباره عملیاتی بود که رزمندگان با وجود تلاش‌های زیاد موفقیت‌های زیادی را به دست نمی‌آوردند و شاهد شهادت آنها بودیم به‌ویژه افراد ضعیف‌النفسی که در پشت جبهه‌ها سنگ‌اندازی می‌کردند؛ مانند امروز که به رزمندگان مدافع حرم تهمت می‌زنند که به خاطر پول می‌روند.


آنا: اگر بخواهیم نسل دوران جنگ را با نسل حال حاضر مقایسه کنیم به نظر شما کدام نسل توانسته به آرمان‌های انقلاب اسلامی پایبند باشند؟


قویدل: امروز اگر ریزش‌هایی داریم، رویش‌هایی هم داریم مانند شهید حججی‌ها و گروه‌های بسیج سازندگی که در این وضعیت کرونایی کشور در طرح شهید سلیمانی جوانان بسیجی برای مردم و این آب‌وخاک بدون هیچ چشمداشتی خدمت می‌کنند. این‌ها رویش‌های انقلاب بوده و این جوانان به‌طور حتم مانند جوانان و رزمندگان سال‌های جنگ هستند؛ اگر مشکلی برای کشور پیش بیاید با جان‌ودل آماده جانفشانی خواهند بود.


آنا: و کلام آخر....


قویدل: پشتیبان ولایت‌فقیه و مطیع امر ولایت باشیم، اهداف و آرمان‌های امام راحل و ارزش‌های دفاع مقدس را حفظ و حراست کنیم؛ چراکه دشمنان همواره در ایجاد توطئه هستند تا این ارزش‌ها را از ما بگیرند. با حضور در میدان و اطاعت از ولایت‌فقیه امید دشمنان را به یأس تبدیل خواهیم کرد.


گفت‌وگو از دوستعلی ابراهیم‌زاده


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب